Møldrup

Hvad er der i Møldrup?

Når man tænker nærmere over det, så har vi faktisk en hel del at byde på:
der er købmandsbutik (Min Købmand), gartnerbutik hvor du også kan få specialøl, vin, rom, gin og andre gode drikkevarer samt chokolade og brugskunst, en stor tømmerhandel med byggemarked (XL-byg), brødudsalg, pizzaria, flere frisører, fodplejere og en ejendomsmægler-butik.

Vi har også en benzintank med vaskehal, og flere mekanikere, så den firhjulede kan blive passet og plejet.
Er du med på genbrugsbølgen og vil handle brugt og bæredygtigt, kan du handle hos spejdernes butik, hvor du bl.a. finder møbler og husgeråd.

Hvis du har brug for at smide noget væk, så ligger genbrugspladsen lige i udkanten af byen – åben 6 dage om ugen.

Vand får vi fra Møldrup Vandværk, og fjernvarme fra Møldrup Fjernvarmeværk – et af de billigste i Viborg kommune. De har lige installeret varmepumper til at supplere varmeforsyningen med.

Vi har en del større arbejdspladser med 20 – 50 ansatte: Selektro, BM Test Equipment, LM Lagerhotel , Top-Line, Tonnys VVS, Møldrup VVS, XL-byg … og så er der rigtig mange gode håndværkere med knap så mange ansatte – så skal du have bygget eller renoveret, er der hjælp at hente.

Vi er også godt forsynet med hjælp til os selv:
vi har et lægehus med 3 faste læger + en turnus-læge og sygeplejersker, vi har tandlægeklinik med 3 tandlæger, fysioterapi med 3 fysioterapeuter + et tilhørende trænings- og motionscenter (med adgang for alle – hvis man melder sig ind), sundhedssatellit, jordemoderklinik og plejehjem og ældreboliger.

Og gælder det omsorg for dyrene, så har vi en stor dyreklinik med 4 dyrlæger og mange veterinærsygeplejersker .

Skal der være fest, kan man leje Kulturcentret (som de fleste stadig kalder Sognesalen), hvor der er plads til op mod 150 gæster, og der er gode forsamlingshuse i nabobyerne Tostrup og Roum.

Vi har en idrætshal, hvis festen skal være rigtig stor – men ellers bruger vi den fx til gymnastik, badminton, håndbold – og bueskydning, som er nyeste skud (!) på stammen – og i hallen kan man også leje mindre festlokaler.

Hallen bruges meget af skolen, som ligger lige ved siden af – her kan man gå fra 0. – 9. klasse; derefter fortsætter de fleste i Viborg, hvor der er 2 almene gymnasier, handelsskole og teknisk skole.

Vi har en velfungerende ungdomsklub, en af de største i Viborg kommune.

Hvis man har mindre børn, er der Børnehuset med vuggestue og børnehave, der er naturbørnehaven Hejlskovgaard lidt udenfor byen, og skovbørnehaven Fredly i Borup, som er lidt længere væk ( 7 km)
Der er også rigtig mange gode dagplejere, både kommunale og private at vælge imellem.